
Kistje verschillende eetbare pompoenen inclusief de recepten € 14,95
- Geplaatst door Nuyens
- Op 30 september 2016
Kun je van Pompoenen alleen maar soep maken?
Nee, er zijn heerlijke recepten voor allerlei gerechten met de pompoen. Wij hebben een kist met eetbare pompoenen voor u geselecteerd met daarbij een inspirerend receptenboekje en kunt u zo aan de slag!
Kun je de eetbare pompoen herkennen?
De eetbare pompoen kun je alleen herkennen als je deze open snijdt dan zie je vruchtvlees en volop pitjes (zaad) zitten, bij de niet eetbare is dit niet het geval. Bij twijfelt kun je een stukje vruchtvlees koken en smaakt dit bitter dan heb je een sierexemplaar te pakken.
Hoe kun je weten of de pompoen rijp is?
De meeste pompoenrassen zijn pas goed rijp vanaf eind September.
Een manier om rijpe pompoenen te herkennen: de steel is niet meer groen maar dor en verkurkt.
Hoe kun je pompoenen het beste bewaren?
De ideale plek om pompoenen te bewaren is er 1 waar je af en toe voorbij komt en tussen de 8 en 18 graden. Bijvoorbeeld op een plank in de bijkeuken. Zodat je de pompoenen kunt controleren.
De meeste kleine rassen zijn het lekkerst tussen oktober en januari. Een echte herfst/ wintergroente!
Kun je zelf pompoenen kweken?
Maak het zelfgeoogste zaad schoon met water en droog het af met een handdoek. Neem een dik stuk karton en leg de zaden te drogen boven de radiotor. Zorg voor een goede verluchting. Pluk het zaadvliesje weg dat rond de zaadjes zit. Bewaar de zaden droog en schimmelvrij in een pot en schrijf er de oogstdatum en de soort pompoen op.
De beste zaaiperiode om pompoenen te zaaien is rond eind april tot half mei.
Het zaaien gebeurt best in een speciale stek- en zaaigrond, of ook in een goed uitgerijpte en gezeefde compostgrond.Men kan grote hoeveelheden in een isomobakje zaaien of men kan ook in een pot twee zaden zaaien per pot.
Om de zaaidiepte te weten gebruik je een trucje: het zaad moet even diep zitten als de dikte van het zaad.
Geef water, maar niet te veel want pompoenzaad rot gemakkelijk bij teveel water.
De zaden kiemen bij een temperatuur van ongeveer 25°C, ongeveer na een zes dagen.
Rechtstreeks buiten zaaien kan ook, maar dan na 15 mei (ijsheiligen)!
Bestellen klik hier
0 Reacties